DAGBESTEDING

Zorgboerderij de Sammiehoeve biedt een gevarieerd aanbod aan activiteiten, zowel binnen als buiten. Hierbij wordt aangesloten bij de interesse, talenten/mogelijkheden en belevingsniveau van elk kind. Een dag of een dagdeel op de boerderij verloopt volgens een vaste structuur, die zichtbaar wordt gemaakt met een picto dagplanning. De activiteiten die de Sammiehoeve aanbiedt zijn wisselend maar de opbouw van de dag blijft hetzelfde. Hierin wordt afgewisseld tussen inspanning en ontspanning. Juist door regelmaat een structuur te bieden wordt er meer rust ervaren.

Het buitenerf biedt vele mogelijkheden om urenlang plezier te hebben. Zo hebben we een moestuin, pluktuin vol met prachtig gekleurde bloemen, weides om lekker in te voetballen of te spelen. Dieren die dagelijks verzorgd en gevoerd moeten worden, die het gezellig vinden om geaaid te worden of om lekker mee te knuffelen. Een sloot voor de boerderij om te vissen. Stallen om te onderhouden maar ook om in te spelen. En voldoende buitenspeelgoed zoals skelters, fietsen, trampoline en een schommel om lekker buiten te kunnen spelen. Binnen hebben we een mooie, gerenoveerde ruimte met een groot aanbod aan speelmateriaal. Hier hebben we voldoende ruimte om samen te kunnen spelen maar ook om je even terug te trekken en te ontspannen.

De Sammiehoeve heeft een zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten. Regelmatig worden er knutsel of bak/kook activiteiten met de kinderen gedaan. Maar ook het onderhouden van de (moes)tuin, het zaaien en oogsten vallen onder het aanbod. Het verzorgen en vertroetelen van de dieren, klusjes in en om de boerderij, houtbewerking of andere creatieve opdrachten horen bij het activiteitenaanbod. Er is voor ieder wat wils.

Zorgboerderij de Sammiehoeve is een boerderij waar de kinderen rust en ontspanning vinden en de thuissituatie een stukje ontlasting vindt. Werken en spelen in de buitenlucht, het verzorgen van de dieren en het erf en een uitdagend activiteitenaanbod zorgen ervoor dat de kinderen plezier hebben en ontspanning vinden. Samen wordt er gewerkt aan persoonlijke doelen van de kinderen, hierbij staan sociale vaardigheden, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid centraal. In een rustige, open en ontspannen sfeer vinden zij acceptatie en wordt er gekeken naar de mogelijkheden en talenten van de kinderen. Er wordt veel ingestoken op de (vertrouwens)relatie tussen de zorgboerin en de kinderen maar ook in de omgang met dieren en andere personen. De kinderen vinden steun bij de zorgboerin en/of bij de dieren. Kortom een leerzame, ontspannen en plezierige tijd op de Sammiehoeve.

Mocht door ziekte o.i.d. van de zorgboerin de dagbesteding niet door kunnen gaan, dan worden ouders hier tijdig over geïnformeerd. Op zijn laatst de ochtend van de dagbesteding voor 7.30 uur.